• F3
  • F1
  • F2
  • F4

Het TRC groeit snel, zowel de omvang als de kwaliteit van de collectie, de bibliotheek, de tentoonstellingen, de workshops en veel meer. Als u hierbij bedenkt dat dit alles wordt georganiseerd door vrijwilligers kunt u zich voorstellen dat meer financiële steun erg wenselijk is. Om het gemakkelijker te maken om ons te helpen hebben wij een lijst opgesteld met verschillende opties:

Een eenvoudige storting:  U kunt het bedrag van uw keuze overmaken naar bankrekening NL39 INGB 000 298 2359, ten name van de Textile Research Centre, Leiden (internationale donaties hebben ook onze BIC/SWIFT code nodig: INGBNL2A). En natuurlijk is er altijd de fysieke donatie box in het TRC zelf voor een directe gift. Er is nu ook een PayPal donatieknop rechts onderaan op de TRC-website (www.trc-leiden.nl). U hoeft alleen maar op het icoon te klikken en de instructies te volgen.

TRC als culturele ANBI: dit punt is interessant voor Nederlandse belastingbetalers. Het TRC is een officieel erkende non-profit organisatie (ANBI; Algemeen Nut Beogendde Instelling) en sinds april 2012 daarbij ook nog eens een erkende ANBI Culturele Instelling. Dit betekent dat financiële donaties belastingaftrekbaar zijn voor een uitzonderlijk hoog percentage. Voor particulieren geldt een aftrekbaarheid van 125%, en voor bedrijven zelfs 150%. Bij uw jaarlijkse aangifte is het eenvoudig om de hoogte van uw donatie aan te geven en daarbij de box “Culturele ANBI"  aan te vinken. Als u daarbij ook nog digitaal aangifte doet, dan zorgt het computerprogramma automatisch helemaal voor de rest.

Vrienden van TRC: de kosten om een Vriend van het TRC te worden bedragen minimaal €25 per jaar en het bedrag kan worden overgemaakt naar het volgende bankrekeningnummer: NL39 INGB 000 298 2359. Vermeldt onder opmerkingen "Vriend van TRC" en wij zorgen dat u wordt opgenomen in de mailing lijst (deze lijst is privé en wordt niet doorgegeven aan derden). Als Vriend wordt u betrokken bij het werk dat TRC doet en ontvangt u: De TRC nieuwsbrief tenminste 4x per jaar via email; informatie over nieuwe publicaties, lezingen en tentoonstellingen; 10% korting op toegang tot de lezingen, cursussen en workshops; gebruik van de TRC textiel en kleding bibliotheek

Het is ook mogelijk een Vriend voor het Leven te worden, dit kost eenmalig €250. Deze optie kan u (in Nederland) belastingvoordeel opleveren.

Collectie Vrienden: verschillende mensen hebben afgesproken dat het TRC hen vrijblijvend kan benaderen voor een van te voren vastgesteld bedrag per jaar voor de aankoop van speciale kledingstukken of textiel voor de TRC collectie. Op dit moment lijkt het bedrag van 500 euro de voorkeur te hebben, maar natuurlijk is een hoger (of lager) bedrag ook mogelijk. Laat ons alstublieft weten of we u kunnen benaderen als een specifiek textiel of specifieke groep textiel/kledingstukken, welke een belangrijke toevoeging voor de collectie zouden zijn, beschikbaar zijn voor aankoop.


Zoek in TRC website


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Het TRC is vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, maar voorlopig alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 27 augustus 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: