• F1
  • F4
  • F2
  • F3

Voorbeelden van bandwevenVoorbeelden van bandwevenBandweven is een techniek om stevige, smalle, kleurrijke banden te weven die kunnen dienen als riem, draagband of een stevig begin voor een groot weefsel. Vondsten uit de brons- en ijzertijd laten zien dat de techniek een lange geschiedenis kent. De etnografie leert dat de techniek bovendien wereldwijd voorkomt.

Tijdens de workshop kijken we naar voorbeelden uit diverse tijden en van verschillende plaatsen. Vervolgens leren de deelnemers een eenvoudig bandweefsel op te zetten, inrijgpatronen te maken, indien gewenst eenvoudige pick-up patronen te weven en mogelijke afwerkingen van bandjes te maken.

Bovendien krijgen zij tips voor het zo netjes en gelijkmatig mogelijk weven. Als deelnemers zelf een bandweefraampje hebben, is het handig als ze dat meenemen (graag aangeven bij aanmelden, zodat ik weet hoeveel ik er mee moet nemen).

Deze woensdagochtend workshop wordt gegeven door Dorothee Olthof, een deskundige op het terrein van archeologisch textiel en in de reconstructie van middeleeuwse en latere kleding.

Datum: woensdag 25 november 2020. Tijd: 10.00 - 13.00 uur. Locatie: TRC Leiden, Hogewoerd 164, 2351 HW Leiden, Nederland. Docente: Dorothee Olthof. Taal: Nederlands. Kosten: 30 euro. Materialen/koffie/thee worden verstrekt. Max. aantal deelnemers: 12. Meldt u alstublieft ruim van tevoren aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zoek in TRC website


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Het TRC is vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, maar voorlopig alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 27 augustus 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: