• F3
  • F4
  • F2
  • F1

Toetankhamon en zijn vrouw afgebeeld op een kist, gevonden in het graf van de jonge farao.Toetankhamon en zijn vrouw afgebeeld op een kist, gevonden in het graf van de jonge farao.Het graf van de Egyptische farao Toetanchamon, die ca. 1322 voor Christus stierf, is onlangs opnieuw opengesteld voor het publiek na tien jaar van nauwgezet herstel en het installeren van klimaatbeheersing en andere voorzieningen om het behoud van de sarcofaag met de gebalsemde overblijfselen van de jonge koning te garanderen, samen met de spectaculaire muurschilderingen die de kamers versieren van de begraafplaats van de koning in Thebe, bij Luxor, in Midden-Egypte.

Het is niet breed bekend dat de kamers van het graf, toen het honderd jaar geleden werd voor het eerst weer werd geopend, meer dan 400 kledingstukken en textiel bevatten. Het textiel is uitgebreid bestudeerd door Dr. Gillian Vogelsang-Eastwood, directeur TRC, en in deze workshop op woensdagochtend zal ze een algemene inleiding geven en de geweven, geborduurde en met kralen versierde kledingstukken bespreken die in het graf zijn geplaatst om door de farao te worden gedragen in zijn leven na de dood. Sommige daarvan dateren uit de tijd dat hij nog een jonge jongen was, andere werden voor hem gemaakt toen hij volwassen was. Veel van deze gewaden, zo niet alle, werden door Toetankhamon zelf gedragen.

In deze interactieve workshop bespreekt Gillian Vogelsang de verschillende kledingstukken en textiel en toont ze foto's van de items zoals in het graf gevonden en enkele replica's die de afgelopen jaren zijn gemaakt.

Datum: 26 augustus 2020. Tijd: 10.00 - 13.00 uur. Locatie: TRC, Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Kosten: 35 euro, incl. koffie en thee. Taal: Nederlands (Engels indien gewenst). Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (vijf, volgens het TRC-bezoekersprotocol), dus vooraf inschrijven is vereist: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Zoek in TRC website


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Het TRC is vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, maar voorlopig alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 27 augustus 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: