• F1
  • F3
  • F2
  • F4

Het gebruik dat vrouwen, vooral in de islamitische gemeenschap, hun Traditioneel kanten hoofdkapje met strooien hoed uit West-Friesland. TRC collectie.Traditioneel kanten hoofdkapje met strooien hoed uit West-Friesland. TRC collectie.hoofd en haar bedekken, is een veelbesproken onderwerp in de media en de politiek. Maar er wordt weinig gezegd over hoe vrouwen, binnen allerlei religies en culturen, nu eigenlijk hun hoofd bedekkenwat voor materialen gebruiken zij, en hoe precies bedekken zij hun hoofd. De huidige TRC tentoonstelling toont meer dan vijftig voorbeelden van de traditionele Nederlandse kanten hoofdkapjes, en meer dan honderd voorbeelden van moderne en traditionele hoofd- en haarbedekking uit de rest van de wereldEr zijn zowel aparte voorbeelden als geheel aangeklede poppen, die laten zien hoe belangrijk de hoofd- en haarbedekking is, zowel voor de vrouw zelf als voor haar omgeving.

De tentoonstelling toont een grote verscheidenheid aan hoofd- en haarbedekking, waaronder kledingstukken gemaakt van kralenstofborduurwerkveren, bontschelpen, menselijk haar, en vaak in de meest bonte kleurenSommige hoofddeksels zijn zo gecompliceerd dat je je afvraagt hoe een vrouw die kan dragen, zeker als ze ook nog wil wandelen of dansen!

De tentoonstelling bevat een groot aantal kledingstukken die zijn verzameld door de verschillende buitenlandse ambassades in Den Haag.

 


Zoek in TRC website


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Het TRC is vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, maar voorlopig alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 27 augustus 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: