• F1
  • F2
  • F4
  • F3

De Stichting Textile Research Centre is sinds begin 2012 erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en als zodanig daarbij ook erkend als een 'Culturele Instelling'.

Naam instelling: Textile Research Centre

RSIN/fiscaal nummer: 804514070

Contactgegevens: Hogewoerd 164, 2311 HW  Leiden. Tel. 071-5134144; 06-28830428. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  www.trc-leiden.nl

Doelstelling:

De Stichting Textile Research Centre (TRC) is in 1991 opgericht met het specifieke doel om de studie en presentatie te stimuleren van textiel en kleding in verhouding tot de identiteit van de producent en gebruiker. Verder is het TRC gericht op de techniek van pre-industrieel textiel. Vanaf september 2009 is het TRC ondergebracht in een pand langs de Hogewoerd, no. 164, in Leiden.

Sinds 1991 heeft het TRC een collectie verzameld van kleding en accessoires vanuit de gehele wereld, letterlijk vanaf de Andes in Zuid-Amerika, via het eiland Zanzibar langs de oostkust van Afrika, tot Japan. De collectie omvat bijna 9000 voorwerpen en is zeer sterk voor wat betreft het Midden-Oosten. De collectie wordt gebruikt voor onderzoek, onderwijs, tentoonstellingen en publicaties. Lezingen worden verzorgd voor school- en andere groepen, en verder wordt er samengewerkt met de Universiteit Leiden en netwerken in het diplomatieke verkeer.

Zoals gezegd werkt de TRC nauw samen met de Universiteit Leiden, voor wat betreft onderzoek, het begeleiden van studenten (studiepunten kunnen officieel worden verworven), en bij het verzorgen van lezingen voor het HOVO programma (Hoger Onderwijs voor Ouderen). Tentoonstellingen zijn opgezet in samenwerking met het Volkenkunde Museum in Leiden, het Rijksmuseum voor Oudheden, ook in Leidenhet Leidse Gemeentebestuur, en het Textiel Museum in Boras, Zweden. Verder leent de TRC kleding uit aan andere musea voor specifieke tentoonstellingen, zoals de grote Oman tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam (2009-2010). In mei 2011 organiseerde het TRC een tentoonstelling van Nederlandse en Jordaanse regionale kleding in de Jordaanse hoofdstad Amman. Tot slot organiseert het TRC elk jaar twee tot drie tentoonstellingen in de TRC Gallery.

Sinds de oprichting wordt de TRC ondersteund door het enthousiaste werk van vrijwilligers, die de activiteiten van de TRC aan alle kanten ondersteunen

 Bestuurssamenstelling:

Het bestuur van het TRC bestaat uit een Bestuur, een Internationale Adviesraad, en een directeur (tevens lid Bestuur).

Namen van de bestuurders:

  • Voorzitter: Prof. R.B. Ter Haar Romeny
  • Penningmeester: Prof. O.E. Kaper
  • Secretaris: Dr. K. Innemée
  • Directeur: Dr. G.M. Vogelsang-Eastwood
  • Algemene leden: Mrs. V. Drabbe, Dr. Sara van Dijk, Prof. L. Leertouwer

Beloningsbeleid: alle werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers

Verslag van uitgeoefende activiteiten:

Financiele verantwoording:

Zoek in TRC website


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Het TRC is vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, maar voorlopig alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 27 augustus 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: