Woensdagochtend workshop 26 september: Holbein borduursteek

Hendrik VIII van Engeland, geschilderd door Hans Holbein de Jongere. Het borduurwerk aan de voorzijde van zijn gewaad is uitgevoerd met de Holbein steek.

Hendrik VIII van Engeland, geschilderd door Hans Holbein de Jongere. Het borduurwerk aan de voorzijde van zijn gewaad is uitgevoerd met de Holbein steek.

Woensdagochtend 26 september organiseert het TRC een speciale interactieve workshop met als onderwerp de Holbein steek. Deze borduursteek, die in het Engels ook wel de double running stitch heet, is vernoemd naar de beroemde Duitse schilder Hans Holbein de Jongere (1497-1543), die furore maakte aan het hof van de Engelse koning Hendrik VIII. De Holbein steek was vooral populair in de 16de eeuw, en is herkenbaar aan het feit dat het geborduurde patroon zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het doek zichtbaar is. De workshop zal worden ingeleid door Gillian Vogelsang-Eastwood, directeur TRC, waarna de deelnemers worden aangemoedigd zelf naald en draad ter hand te nemen, onder leiding van Joke van Soest, een lerares borduurwerk verbonden aan het TRC. Kennis of ervaring vooraf is niet nodig. Deze workshop duurt tot ongeveer drie uur, dus deelnemers wordt gevraagd zelf hun lunch mee te nemen !

Datum: 26 september 2018. Tijd: 10.00 tot 15.00 uur. Kosten: 35 euros, inclusief materialen en koffie/thee. Lokatie: TRC, Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Taal: Nederlands (Engels indien gewenst). Belangstellenden wordt verzocht zich zo snel mogelijk aan te melden:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Donations

 
Financial donations to the TRC can be made via Paypal; Donaties aan de TRC kunnen worden overgemaakt via Paypal:
 
 

TRC in een notendop

Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Tel. +31 (0)71 5134144 / +31 (0)6 28830428  info@trc-leiden.nl

Openingstijden: Maandag tot/met donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen alleen volgens afspraak.

Bankrekening: NL39 INGB 0002 9823 59

Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

Tentoonstelling, tot/met 18 oktober: Sherry Cook's American quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steunGiften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Textile Research Centre, Leiden. Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hierVoor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: