• F3
  • F1
  • F2
  • F4

Vier ervaren breisters van het TRC Zijden Kousen Project, 29 december 2017.Vier ervaren breisters van het TRC Zijden Kousen Project, 29 december 2017.Sinds de aankondiging van het TRC Zijden Kousen project zijn we overladen met enthousiaste reacties. Momenteel zijn er meer dan honderd deelnemers voor de workshops waarin we de zijden kousen van het Texelse zeventiende-eeuwse scheepswrak gaan reconstrueren. Er zijn zelfs mensen die vanuit de Verenigde Staten en Canada mee willen doen.

Ter voorbereiding op de workshops die begin 2018 plaats gaan vinden, zijn enkele ervaren breisters alvast aan de slag gegaan om ons te helpen de juiste breipennen en zijden garens te selecteren. Op vrijdag 29 december kwamen ze bijeen en begonnen aan de eerste proeflapjes. Op pen 0.7 en 1, want dikker gaat het helaas niet worden.

Een heel smalle breinaald, en een nog fijnere zijden draad. TRC, 29 december 2017.Een heel smalle breinaald, en een nog fijnere zijden draad. TRC, 29 december 2017.Het eerste half uur was niet bepaald bemoedigend: “Hier kan je niet mee breien!” en “Dit is toch niet te doen zo…!” Gelukkig schikten de dames zich na enkele pennen in hun lot en gingen dapper aan het breien. Na drie uur waren de eerste centimeters gereed en keken de gezichten al aanzienlijk blijer. “Best te doen”, “Ja, je moet er wel de tijd voor nemen” en “die eerste pennen zijn het moeilijkst, maar dat is altijd zo”.

Dankzij het werk van deze dappere breisters kunnen we nu een goede voorselectie maken uit diverse garens en breipennen en kan iedereen meteen met de goede materialen aan de slag. Kortom: we gaan er een mooi project van maken.

Wil je op de hoogte blijven van het project? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zetten we je op de mailinglijst voor de nieuwsbrieven.

Chrystel Brandenburgh, 30 december 2017


Zoek in TRC website

TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Openingstijden: Maandag tot/met donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 25 juni 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: