Zondagmiddag lezing 16 september: Veel haar en bling-bling

Romano-Egyptisch mummie-portret van een meisje, vroeg-tweede eeuw na Chr. (met dank aan Liebieghaus, Frankfurt am Main).

Romano-Egyptisch mummie-portret van een meisje, vroeg-tweede eeuw na Chr. (met dank aan Liebieghaus, Frankfurt am Main).

Deze zondagmiddag lezing wordt gegeven door dr Tineke Rooijakkers, verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in de kleding uit het Midden-Oosten in de Klassieke en post-Klassieke periode. 

Tineke Rooijakkers zal spreken over de damesmode in Laat-Klassiek Egypte, en hoe het gebruik van haarstijl (enorme pruiken en haar extensies) en opvallende sieraden een belangrijk onderdeel vormden van de garderobe van de modebewuste Egyptische vrouw in de eerste eeuwen van onze jaartelling. De lezing is gebaseerd op materiaal gevonden tijdens archeologische opgravingen en de studie van Egyptische schilderingen.

Datum: 16 september 2018. Tijd: 14.00 - 15.30. Plaats: TRC, Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Toegang: 5 euro. Taal: Nederlands.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, en belangstellenden wordt daarom verzocht zich tijdig aan te melden:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

 

Donations

 
Financial donations to the TRC can be made via Paypal; Donaties aan de TRC kunnen worden overgemaakt via Paypal:
 
 

TRC in een notendop

Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Tel. +31 (0)71 5134144 / +31 (0)6 28830428  info@trc-leiden.nl

Openingstijden: Maandag tot/met donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen alleen volgens afspraak.

Bankrekening: NL39 INGB 0002 9823 59

Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

Tentoonstelling, tot/met 18 oktober: Sherry Cook's American quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steunGiften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Textile Research Centre, Leiden. Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hierVoor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: