Workshop breitechniek, 26 sept., door Sytske Corver

Op donderdag 26 september a.s., van 11.00 - 14.00 zal Sytske Corver een workshop geven over het breien van sokken, en in het bijzonder van het opzetten van de sok vanaf de teen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij enige kennis hebben van breien. De workshop wordt georganiseerd in het kader van de TRC tentoonstelling Sokken&Kousen, die vanaf 5 september tot 19 december is te zien bij het TRC.

Sytske Corver, een zeer ervaren breidocente en bekend van Wol&Co, heeft samen met Ineke Spijker het boek Draad! 4 Sokken Breien geschreven (2018). Sokken zijn haar favoriete breiproject en in de workshop van 26 september geeft zij een workshop over het breien van een sok vanaf de teen. Zij leert de deelnemers op verschillende manieren de opzet vanaf de teen te maken en hoe de teen-eerst sok verder vorm te geven, met onder andere de hulp van de sokken-maattabel. We breien een proef en leren twee verschillende opzetten van een teen-eerst-sok: de eenvoudige naadloze opzet en de onzichtbare ronde opzet. Vervolgens een proef waarbij we de fleegle hiel leren en hoe die op verschillende plaatsen in een sok te breien. Voor als er nog tijd is leren we nog hoe met de magic loop-methode twee sokken tegelijkertijd te breien.

Datum: donderdag 26 september. Tijd: 11.00 - 14.00 uur. Taal: Nederlands. Lokatie: TRC, Hogewoerd 164, Leiden. Toegang: 25 euro. Maximum aantal deelnemers: 15. Belangstellenden wordt verzocht zich tevoren aan te melden voor deelname. Registratie:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Materiaal: Materiaal is niet beschikbaar/te koop bij de docente, maar wel bijvoorbeeld bij breiwinkel Steekje Los op de Hogewoerd 4, Leiden.

Deelnemers wordt verzocht de volgende materialen mee te nemen:

  1. (Sokken)garen en twee bijpassende rondbreinaalden van min. 80 cm (voor de teenopzetten). Het sokkengaren hoeft niet per se dun te zijn. Met dikker garen kun je zelfs wat beter oefenen.
  2. Eventueel bijpassende sokkennaalden voor als je na de opzet verder wilt zonder rondbreinaald.

Search in the TRC website

TRC in a nutshell

Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Tel. +31 (0)71 5134144 / +31 (0)6 28830428   info@trc-leiden.nl

Opening times: Monday to Thursday: 10.00-16.00 hrs, other days by appointment. Holidays: until 11 August

Bank account number: NL39 INGB 0002 9823 59, Stichting Textile Research Centre

Entrance is free, but donations are always welcome !

TRC Gallery exhibition: 5 Sept. -19 Dec. 2019: Socks&Stockings

facebook 2015 logo detail

 

 

Donations

The TRC is dependent on project support and individual donations. All of our work is being carried out by volunteers. To support the TRC activities, we therefore welcome your financial assistance: donations can be transferred to bank account number NL39 INGB 000 298 2359, in the name of the Stichting Textile Research Centre.
 
Since the TRC is officially recognised as a non-profit making cultural institution (ANBI), donations are tax deductible for 125% for individuals, and 150% for commercial companies. For more information, click here
 
Financial donations to the TRC can also be made via Paypal: 
 
 

Subscribe to the TRC Newsletter