Workshop breitechniek, 26 sept., door Sytske Corver

Op donderdag 26 september a.s., van 11.00 - 14.00 zal Sytske Corver een workshop geven over het breien van sokken, en in het bijzonder van het opzetten van de sok vanaf de teen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij enige kennis hebben van breien. De workshop wordt georganiseerd in het kader van de TRC tentoonstelling Sokken&Kousen, die vanaf 5 september tot 19 december is te zien bij het TRC.

Sytske Corver is een zeer ervaren breidocente en bekend van Wol&Co. Zij heeft samen met Ineke Spijker het boek Draad! 4 Sokken Breien geschreven (2018). Sokken zijn haar favoriete breiproject en op de workshop vertelt zij over het breien van een sok vanaf de teen. Zij leert de deelnemers op verschillende manieren de opzet vanaf de teen te maken en hoe de teen-eerst sok verder vorm te geven met onder andere de hulp van de sokken-maattabel.

Datum: donderdag 26 september. Tijd: 11.00 - 14.00 uur. Taal: Nederlands. Lokatie: TRC, Hogewoerd 164, Leiden. Toegang: 25 euro. Maximum aantal deelnemers: 15. Belangstellenden wordt verzocht zich tevoren aan te melden voor deelname. Registratie:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Op donderdag 26 september a.s., van 11.00 - 14.00 zal Sytske Corver een workshop geven over het breien van sokken, en in het bijzonder van het opzetten van de sok vanaf de teen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij enige kennis hebben van breien. De workshop wordt georganiseerd in het kader van de TRC tentoonstelling Sokken&Kousen, die vanaf 5 september tot 19 december is te zien bij het TRC.

Sytske Corver, een zeer ervaren breidocente en bekend van Wol&Co, heeft samen met Ineke Spijker het boek Draad! 4 Sokken Breien geschreven (2018). Sokken zijn haar favoriete breiproject en in de workshop van 26 september geeft zij een workshop over het breien van een sok vanaf de teen. Zij leert de deelnemers op verschillende manieren de opzet vanaf de teen te maken en hoe de teen-eerst sok verder vorm te geven, met onder andere de hulp van de sokken-maattabel. We breien een proef en leren twee verschillende opzetten van een teen-eerst-sok: de eenvoudige naadloze opzet en de onzichtbare ronde opzet. Vervolgens een proef waarbij we de fleegle hiel leren en hoe die op verschillende plaatsen in een sok te breien. Voor als er nog tijd is leren we nog hoe met de magic loop-methode twee sokken tegelijkertijd te breien.

Datum: donderdag 26 september. Tijd: 11.00 - 14.00 uur. Taal: Nederlands. Lokatie: TRC, Hogewoerd 164, Leiden. Toegang: 25 euro. Maximum aantal deelnemers: 15. Belangstellenden wordt verzocht zich tevoren aan te melden voor deelname. Registratie:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Materiaal: Materiaal is niet beschikbaar/te koop bij de docente, maar wel bijvoorbeeld bij breiwinkel Steekje Los op de Hogewoerd 4, Leiden.

Deelnemers wordt verzocht de volgende materialen mee te nemen:

  1. (Sokken)garen en twee bijpassende rondbreinaalden van min. 80 cm (voor de teenopzetten). Het sokkengaren hoeft niet per se dun te zijn. Met dikker garen kun je zelfs wat beter oefenen.
  2. Eventueel bijpassende sokkennaalden voor als je na de opzet verder wilt zonder rondbreinaald.

Zoek in TRC website

TRC in een notendop

Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Tel. +31 (0)71 5134144 / +31 (0)6 28830428  info@trc-leiden.nl

Openingstijden: Maandag tot/met donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen alleen volgens afspraak. Wegens vakantie gesloten tot 11 augustus.

Bankrekening: NL39 INGB 0002 9823 59, t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

TRC Gallery tentoonstelling, 5 sept. - 19 dec. 2019: Sokken&Kousen

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal:


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief