• F2
  • F1
  • F4
  • F3

Het Textile Research Centre en het Knitting History Forum nodigen u uit voor een symposium dat op 2 november 2019 plaatsvindt in het historische centrum van Leiden. Het symposium is het sluitstuk van het Texel Zijden Kousen Project.

In dit onderzoeksproject zijn met de hulp van 100 vrijwilligers reconstructies gemaakt van de zijden kousen die in een scheepswrak bij Texel zijn gevonden. De sprekers nemen u gedurende de dag mee in de resultaten van dit onderzoek. Op het programma staat daarnaast een breed spectrum van andere actuele (citizen science) onderzoeksprojecten die verschillende aspecten van de geschiedenis van het breien belichten.

Datum: Zaterdag 2 november 2019, 9.30-17.00 uur. Lokatie: De Tuinzaal in Grand Café de Burcht Burgsteeg 14, Leiden.

Entreekaarten voor het symposium kosten €25,- en zijn verkrijgbaar via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/KHS2019 of (voor gasten buiten Nederland) door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Koffie en thee gedurende de dag zijn in de entreeprijs inbegrepen. Lunch en de afsluitende borrel na het symposium zijn op eigen kosten.

Op het programma staan lezingen over de breiers-populatie in Engeland in de middeleeuwen en nieuwe tijd (Lesley O’Connell Edwards), over nog ongepubliceerde 17e-eeuwse zijden kousen uit Oost-Europa (Sylvie Odstrčilová) en over de manier waarop men in het verleden leerde breien (Hanna Bäckström).

Andere bijdragen belichten het verven van zijden kousen (Art Ness Proaño Gaibor), het draagcomfort van 17e-eeuwse kousen (Geeske Kruseman), en hoe de resultaten van het Texel project kunnen bijdragen aan de huidige re-enactment gemeenschap (Sally Pointer).

Susan North neemt ons mee in haar ervaringen met het maken van reconstructies van zijden kousen voor Shakespeare’s Globe Theatre en het analyseproces van historisch breiwerk. Chrystel Brandenburgh brengt verslag uit van de resultaten van het reconstructieproject van de zijden kousen van Texel en Jane Malcolm-Davies spreekt over de manieren waarop gegevens uit experimentele citizen science projecten verzameld en gedocumenteerd (kunnen) worden en wat de kenniswinst van deze data kan zijn.

Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met een panel discussie over de uitdagingen en mogelijkheden van citizen science projecten. Na het symposium is er ruime gelegenheid om na te praten tijdens een informele receptie. Klik hier voor het volledige programma.


Zoek in TRC website


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Het TRC is vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, maar voorlopig alleen volgens afspraak.

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

TRC Gallery tentoonstelling, 6 febr.. t/m 27 augustus 2020: Amerikaanse Quilts

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal: