TRC Gallerij Tentoonstelling, tot 30 juni: Met Goud en Zilver Versierd. Schitterende kleding uit de hele wereld

Een modern voorbeeld van een kapje (doppe) uit Uzbekistan, versierd met goudgekleurd metaaldraad. TRC collectie.

Een modern voorbeeld van een kapje (doppe) uit Uzbekistan, versierd met goudgekleurd metaaldraad. TRC collectie.

De TRC tentoonstelling over het gebruik van goud en zilver op textiel en kleding is nog te zien tot 30 juni. De tentoonstelling omvat textiel en kleding dat is geborduurd, geverfd, bedrukt en geweven met goud- en zilvergekleurde draad of verf. De vele stoffen en kledingstukken die kunnen worden bewonderd dateren uit een periode van de dertiende eeuw tot het heden, en komen uit alle delen van de wereld. De tentoonstelling laat kledingstukken zien uit Afghanistan en Uzbekistan, maar ook bruiloftskleding uit India. Er is textiel uit Indonesië dat is geverfd of geweven met goud. Er zijn fluwelen en zijden stoffen uit Europa, liturgische kledingstukken, en met goud- en zilverdraad versierde hoofdkapjes uit Europa en Azië. Er zijn zelfs kledingstukken die helemaal van metaal zijn gemaakt, zoals de hoofdkapjes van de Miao uit China.

Voor een film over de tentoonstelling, gemaakt door Andrew Thompson, klik hier.

De tentoonstelling kan gratis worden bewonderd, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Lokatie: TRC, Hogewoerd 164, Leiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto impressie van het opbouwen van de nieuwe TRC tentoonstelling over met goud en zilver versierde textiel en kleding. De tentoonstelling gaat op 1 februari open voor het publiek. 

 

 

 

 

 

Zoek in TRC website

TRC in een notendop

Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden. Tel. +31 (0)71 5134144 / +31 (0)6 28830428  info@trc-leiden.nl

Openingstijden: Maandag tot/met donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen alleen volgens afspraak. Wegens vakantie gesloten tot 11 augustus.

Bankrekening: NL39 INGB 0002 9823 59, t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

TRC Gallery tentoonstelling, 5 sept. - 19 dec. 2019: Sokken&Kousen

facebook 2015 logo detail

 

 

Financiële giften

The TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre.

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier

Voor het overmaken van giften, kunt U ook gebruik maken van Paypal:


Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief