• F4
  • F3
  • F1
  • F2

Zondagmiddag 24 april, tussen 13.00 en 16.30 uur, opent het TRC zijn deuren voor een ​​pop-up tentoonstelling met kledingstukken uit twee recent verworven collecties, respectievelijk uit Parijs en Arizona. De meeste stukken uit Arizona komen oorspronkelijk uit Albanië. Die uit Parijs komen uit Hongarije en Roemenië. De toegang is gratis en er wordt gezorgd voor koffie/thee/koekjes.

Een van de TRC vrijwilligers bij het opzetten van de pop-up tentoonstelling voor zondagmiddag 24 april.Een van de TRC vrijwilligers bij het opzetten van de pop-up tentoonstelling voor zondagmiddag 24 april.

Veel van de kledingstukken zijn al te zien in de TRC-catalogus, die online beschikbaar is. De rest wordt de komende maand toegevoegd door een geweldig team van vrijwilligers onder leiding van AJ Salter, MA-student aan de Universiteit Leiden.

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we onlangs een ​​collectie verworven uit België van zo'n 130 textiel en kledingstukken, waarvan de meeste afkomstig zijn uit voormalig Joegoslavië. Over een paar weken gaan we deze textilia ophalen.

De TRC had al een redelijk uitgebeide Duitse en Nederlandse regionale kledingcollectie, samen met kleding uit vele andere Europese landen, maar met de nieuw verworven stukken worden we een van de grotere  (sommigen zouden zeggen de grootste….) centra voor Europese regionale kleding.

Om deze items meer bekendheid te geven, hebben de vrijwilligers vorige week afgesproken om deze pop-up tentoonstelling te maken. De afgelopen dagen is er dan ook hard gewerkt aan het kiezen van traditionele kledingstukken voor mannen en vrouwen uit Albanië, Hongarije en Roemenië.

Een van de TRC vrijwilligers bij het opzetten van de pop-up tentoonstelling voor zondagmiddag 24 april.Een van de TRC vrijwilligers bij het opzetten van de pop-up tentoonstelling voor zondagmiddag 24 april.

Aanstaande zondag hebben we een open middag voor iedereen om binnen te lopen, met vrijwilligers te praten, te zien wat we doen bij het TRC en natuurlijk om een ​​kleine selectie te zien van de vele items die we zojuist hebben gekregen. De kleine tentoonstelling is daarna nog tot eind mei te zien.

En dan wat? Een goede vraag. Zoals veel mensen zullen weten, zijn we actief op zoek naar meer ruimte en financiering om het TRC uit te breiden tot een van de belangrijkste textiel- en kledingcollecties in Europa. Een collectie- en kenniscentrum dat de hele wereld bestrijkt en openstaat voor iedereen die van textiel houdt.

Te ambitieus? Ik denk het niet - we hebben het personeel, de onderwijs- en administratieve ervaring en een unieke collectie. We zijn op zoek naar iemand of een bedrijf of instituut die de drive en het inzicht heeft om onze passie met de wereld te delen.

Gillian Vogelsang-Eastwood, directeur

Deel van de pop-up tentoonstelling van Oost-Europese regionale kleding, voor zondagmiddag 24 april.Deel van de pop-up tentoonstelling van Oost-Europese regionale kleding, voor zondagmiddag 24 april.


Zoek in TRC website

Abonneer u op de TRC Nieuwsbrief


TRC in een notendop

Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Tel. +31 (0)71 5134144 /
+31 (0)6 28830428  
info@trc-leiden.nl

Bankrekening:
NL39 INGB 0002 9823 59
t.a.v. Stichting Textile Research Centre.

Het TRC is open van maandag t/m donderdag 10.00 - 15.00.

facebook 2015 logo detail

 

instagram vernieuwt uiterlijk en logo

 

 

Financiële giften

Het TRC is afhankelijk van project-financiering en privé-donaties. Al ons werk wordt verricht door vrijwilligers. Ter ondersteuning van de vele activiteiten van het TRC vragen wij U daarom om financiële steun:

Giften kunt U overmaken op bankrekeningnummer (IBAN) NL39 INGB 000 298 2359, t.n.v. Stichting Textile Research Centre. BIC code is: INGBNL2A

U kunt ook, heel simpel, indien u een iDEAL app heeft, de iDEAL-knop hieronder gebruiken en door een bepaald bedrag in te vullen: 
 

 

 

Omdat het TRC officieel is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en daarbij ook nog als een Culturele Instelling, zijn particuliere giften voor 125% aftrekbaar van de belasting, en voor bedrijven zelfs voor 150%. Voor meer informatie, klik hier